perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ja taas..

.. ei heikko hermoisille, nyt en säästele kirosanoja (vaikka parhaani yritän)..

Mimosan rokotukset oli tänään. Kissa yllätti ja käveli itse koppiinsa pienen suostuttelun jälkeen. Vältyttiin tappeluilta ja pissakakka episodeilta. No siinä ne hyvät uutiset.


Vein Caran pissanäytteen samalla tutkittavaksi.
Koira kun nostelee sitä koipeaan, pissaa tiuhaan ja juoksut on olleet kk sitten niin pelkäsin että struviittikiteet on uusiutuneet. Olin oikeassa.
Nyt kiteitä oli toooosi paljon ja tulehdussoluja (?!) löytyi myös ja ne lähtivätkin sitten seulontaan. Tieto tulehdussolujen arvoista saadaan vielä paremmin selville, kunhan tulokset tulevat parin pvän sisällä. Oon niin kiukkunen että henki just ja just kulkee.

Purskahdin melkein itkemään kiukultani kun ell tuli kertomaan että kiteet oli nyt tosi aggressiivisesti lisääntyneet ja tulehdussolut on huono juttu 'nyt pitäisi oikeasti siirtyä liuotin ruokaan, ei tässä oikein ole enää muuta tehtävissä' No muttakun. Kiukkusin miehellekin kun koitti saada minua ostamaan ruokapussin.. Tämäkin ehti sitten jo suuttua odotellessamme laskua. Jumalauta että voi olla vaikeaa näille!
Olin juuri aukaisemassa raivoissani leipäluukkuani raakaruokinnan monipuolisuudesta jolloin ell toppuutteli että tietää Caran syövän vain raakaa, mutta se ei välttämättä ole enää tässä vaiheessa se paras vaihtoehto. 'Meillä ei ole paljon tietoutta tai kokemusta itsellämme täällä raakaruokinnasta, siksi suosittelemme lääkeruokintaa. Mikäli haluat kokeilla poistattaa kiteitä raakaa syöttämällä niin 3vk päästä uusi näyte ja sitten selviää auttoiko. Jos ei niin sitten on oikeasti mietittävä jo koiran terveyden tilaa.'


Selvä. Sittenhän me tuomme 3 viikon päästä uuden näytteen ja jos pisuli ja koira eivät ole tervehtyneet niin vedän kyllä raivoisan itkukohtauksen (uudelleen) ja ostan sen helvetin liuotinruokasäkin ja en enää ikinä mitään muuta koiralleni voikaan sitten syöttää.
Ihan älytöntä kun ko. ruoan kanssa et voi syöttää yhtään, mitään muuta kuin niitä nappuloita. Joo onhan sitä märkää samalta merkiltä mutta mitä se koiran elämä on jos syödään samaa safkaa seuraavat 10vuotta veden kanssa? Ei nameja, ei lihaa. Ostaako villikoirat, sudet, kojootit, ketut, hyenat tuolla luonnossa jostainnappulasäkkejä että saavat syödäkseen?!
Voi järki hoi älä jätä. Tekee jo pahaa edes kirjoittaa tätä tekstiä koko aiheesta kun harmittaa niin vietävästi!

Mitä tapahtuu meidän treenaamiselle? Entä Caran turkille, kynsille ja iholle? Entä mielelle? Entä selälle kun lisäravinteetkin on myös ei -listalla?

Tää ois helppo tilanne jollen olis allekirjoittanut raakaruokinnan nimeen ja jos koira ei tarvitsisi sitä magnesiumia ja b-vitamiinia ja msm jauhoa ja chiaa pysyäkseen hyvinvoivana. Toisaalta, enhän tiedä vaikka joku noista olisi kiteet aiheuttanutkin (epäilen hyvin vahvasti). Ja jos ne namit ja satunnaiset luut yms olisivat sallittavia! Enhän mä voi viedä tuota koiraa enää kylään kellekään siinä pelossa että se imuroi lattioilta murusia tai lapset/vanhemmat antavat sille hiukopalaa (mikä on kohtuuden rajoissa sallittua, jopa meidän perheessä suotavaa)


3 viikkoa ei ole aika eikä mikään, mutta itsellä on positiivinen fiilis asiaan - kyllä me onnistutaan se pissa laimentamaan ja kiteet taas seläyttämään.
Jos ei, niin sitten tosiaan ei. Koirani parasta ajattelen, mutta sen verta lupaan, että jos liuotinruokaan joudumme siirtymään saa minun koirani treeneissä keitettyä kanaa ja juhlapyhinä syödä ihmisten ruokaa.

Itkuisin terveisin,
luonnollisuutta vaaliva koiran omistaja

3 kommenttia:

  1. Siellä luonnossa ne sudet sun muut kuolee pois, jos niille tulee jotain vaivaa.. Mitä nyt nettiä nopeesti selailin, niin moni virtsavaivoista kärsivä koira on nimenomaan siirretty raakaruokintaan ja näin saatu hyviä tuloksia sen virtsan PHn laimentamisessa :) Älä vielä heitä kirvestä kaivoon, tutki, opiskele. Mä uskon suhun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun joku ell opiskelisi kanssa..

      Poista
    2. Niin joo ja en mäkään tota koiraa aijo kituuttaa jos sillä selkä menee yhtään paskemmaksi. Ruoka on vielä säädeltävissä ja jos oma 'resepti' ei pure niin sitten kokeillaan sitä nappulaa.. (Ei ne sudet syö lisärabinteitakaan luonnossa purkista hahha vähä kiukku Jenni täällä taas)
      Toikin nappula on silti vähä hiinä ja hiinä, Caralla auttoi silloin ekalla kerralla kun suomeksi sanottuna pakottivat pelotelemalla ostamaan säkin ja syötettii Caralle. Kaverilta kuitenkin kuoli 6kk syönnin jälkeen karvainen perheenjäsen (kiteet todettii samaan aikaan ku Caralla) vaikka liuotusruokaa söi ja monella muullakaan ei kuuleman mukaan ole auttanut paljo p*skaakaan vaan pitänyt säveltää ja lopulta laittaa karvainen perheenjäsen ikiuneen.. Lääkenappula toki mutta kaikki kun ei käy kaikille.

      Poista