sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Valmistautumista kesään

Kisakausi tosiaan lähenee, täytyy alkaa skarpata.
Vanha kisakirja joutais kuulemma roskiin, mut se on vaan niin ihana muisto meidän ekoista kisoista.

Ajattelin siis postata nyt vähän meidän viikkosuunnitelmaa joka alkaa viikolla 19, eli huomenna maanantaina, jippiu!
Ajatuksena siis kisojen lisäksi lihashuollosta huolehtiminen, ja perehdytäänpä samalla ruokaankin.

Omalaatimani kalenteri näyttää kutakuinkin tältä, päivät ei varmasti mene justiinsa noin mutta tässä ajatusta tulevaan:
saa klikkailla isommaksi!


Eli kaksi kertaa viikossa treenit, toinen on intensiivisempi eli valmennus ja toinen omatoimitreeni, jossa kerrataan alkuviikon jutut ja höntsäillään muuten vain. Ja tarkat venyttelyt illoin aamuin jne.

Sitten uutena olisi nuo juoksulenkit (plääh). Mulla kävi köpelösti ja työn aiheuttama stressi patisti ärrältä hakemaan askin tupakkaa ja en todellakaan nauti olostani. Toista askia viedään ja kokoaika pohdin mistä mä keksin korvikkeen - no liikunnalla lähtee, se on varmaa! Toivon että nää juoksulenkit sais motivoitua jättämään syöpäkääryleet sinne kauppaan jatkossa, kaksi vuotta kun oon kuitenkin jo ilman pärjännyt.. Ja sain luvan (itseltäni) ostaa uudet juoksulenkkarit tätä varten, hehe.
Venyttelystä on tulossa (vihdoin) se video, perus jalkojen jumppaukset ja selän aktivoinnit siis tässä.
Ja mä tahdon metsään... Ja Caran kanssa tehdä nyt oikeasti kerran viikossa esinehakua, se kun on molemmista 'ihan sika kivaa'. Samalla saisi tuota pömelivirtaa vähän käännettyä OFF-asentoon.

Kaksi vapaapäivää on ihan välttämättömiä tuolle selkäongelmaiselle. Vapaapäivinä saa siis toki ruoat ja normaalit lenkkinsä, mutta koitetaan ottaa sitten ihan iisisti noin muuten (ja siivotaan vaikka kotona tai käydään tallilla tai koirapuistoissa).

Nyt kun kelit lämpenee mulla on kauheasti hinku päästä tallille kun vihdoinkin pääsee tekemään suht kaikkea mistä oon koko talven haaveillu. Mutta tässä on tietysti se etu, että tallilla voi myös käydä lenkillä, treenata, venytellä ja kaikkea siltä väliltä! Kun nyt vain sais itsensä skarpattua niin tuloksiin pääseminen on vahvemmalla pohjalla.

Ruoasta vielä.
Cara syö tällä hetkellä n. 60g lihaa aamuisin (vältellen punaista struviittikiteiden pelossa)
ja kasvista saa 10g. Lisäravinteina samat yllämainitut.
Iltaisin on saanut lähinnä vain kanankoiven.
Jos viikkosuunnitelma on täynnä lihashuoltoa on ruoan määrää myös 'turvallisempaa nostaa'. Tuo ruokasuunnitelma onkin suuntaa antava ja se tulee varmasti muuttumaan useampaan otteeseen kevään mittaan - riippuu täysin siitä miten paljon sitten oikeasti tulee liikuttua.

Oon tykästynyt lisäravinteissa eritoten chiaan (hehkutan taas, sori) ja sen monipuolisuuteen. Miten niin pieni siemen voi tuoda niin paljon hyvää? Ja nyt uusimpana meillä on tuo magnesium, jonka pitäisi auttaa lihasjumeihin ja mieleen rauhoittavasti. Vaikutusta en ole vielä kerennyt huomata muuten, kuin että koira juoksee paljon enemmän ulkona, eli selvästikin parannusta entiseen. Annostuksen kanssa oli alkuun hieman epäselvyyksiä, mutta ½tl on ollut mielestäni aivan sopiva. Suositeltu annos 1tl pisti vain läähättämään (uskoisin koskeneen mahaan)..
FitDogin tuotteet on ostoslistalla, mutta nyt koitan hillitä ylimääräisten ostelua ennen kesäkuun lomaa - meillä on aikeissa hieman sisustaa asuntoa uuteen uskoon ja saada vihdoin ja viimein remppa valmiiksi :)

Tämmöisiä suunnitelmia! Kunhan kerkeis nukkua ja heppailla ni tuleva kesä ois sitte aikalailla taputeltu.

4 kommenttia:

  1. mä sorruin ostamaan Nallelle msm-jauhetta kun se niin kovasti tassuja nuoli niin ajattelin että papalla niveliä kolottaa. Ja koska vannon hevosvahvuisten lääkkeiden nimiin myös itselläni, ostin hevosten msm:ää. Toimii, ei nuole enää jalkojaan niin paljoa jos ollenkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Rii! Meillä kanssa msm ollu kovassa käytössä. Tai siis on purkki jokapäivä saatavilla kun itse sitä syön joka päivä.
      Nyt en oo antanut Caran kippoon jollei oo kanssa osoittanut tarvitsevansa kun on tuo magnesium kokeilussa.

      Poista
  2. Kannattaa koittaa B-vitamiinia lihasjumeihin, meillä on sitä corgeilla msm ja magnesiumin kaverina ja se on kyllä tehonnu parhaiten. Ja FitDogin tuotteita voin vaan kehua, huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. B-vitamiinia on syötetty erityisesti hieroja käyntien jälkeen kuuri luontoisesti. Itse en ole huomannut vaikutusta vaikka olis ilman hierojaakin syöttänyt. Kiitos kuitenkin vinkistä!

      Poista