keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #17 Unelmieni koira


Nyt mennään ohi corgi aiheiden ja keskitytäänkin emännän ajatusmaailmaa, millainen on minun unelmieni koira.

Meillä on ollut koiria niin kauan kuin jaksan muistaa. Koirakuvia löytyy ajalta kun en osannut edes kävellä ja siellä mennä möngerrän koiranpentujen keskellä ja syön samasta ruokakupista puuroa.
Koirat on olleet aina iso osa elämääni. Yhteen vaiheeseen toivoin jopa ammatikseni jotain koirien kanssa tehtävää ammattia mutta luovuin siitä, sillä minulle riittävät eläimet vain harrastukseksi. Kyllästyn nopeasti ja mikä olisikaan pahempaa kuin viettää eläimetöntä arkea?

Unelmieni koira kuulostaa ihan kauhealta kun itsellä on yksi koira eläkekodissa ja yksi kotona, mutta aina saa haaveilla.
Itse haaveilen koirasta, joka on mm.

Terve
En toivo mitään muuta seuraavalta rodulta kuin sen, että sen rotu ei omaa mitään perinnöllistä sairautta.. Siksi olenkin alkanut tutustua yhä enemmän ja enemmän alkukantaisiin rotuihin, jotka on haluttu myös pitää sellaisina. Tästä päästäänkin seuraavaan eli
Luonteeltaan sosiaalinen, omilleen omistautuva, temperamenttinen
Koiralta usein toivon luonnetta, tämä tarkoittaa minun kielelläni sitä, ettei se ole sellainen että 'sormia napsauttamalla tekee' vaan sen kanssa pitää tehdä ihan töitä. Näin mulla on melkein jokaisen eläimen (ja ihmisen) kanssa. En kestä jos koira on sellainen vikisevä jokapaikan höylä ja osaa joka jutun ihan 100% varmuudella, tai jos ratsastamani hevonen kulkee tasaisessa tahdissa ajatuksen voimalla. No thank you. Vaadin haasteita! Ei kuitenkaan liiaksi. Siksi koiran olisi hyvä olla omilleen omistautuva ja temperamenttinen, jotta se olisi sellainen 'yhden ihmisen koira'.
Kooltaan suuri, rakenteeltaan kevyt mutta lihaksikas olisi myös aika unelma yhdistelmä. Yllättäen nämä piirteet löytyvät monilta suurilta vinttikoiraroduilta, mutta poikkeuksiakin tietysti löytyy. Meillä on aina ollut koiria jotka ovat maksimissaan olleet polven korkuisia kun olin 10 vuoden ikäinen. Jättirodut kiinnostaakin todella paljon, mutta paino tulee hyvin usein vastaan. Treenattu, rakenteeltaan lihaksikas koira on mielestäni kaunis, sillä siitä huokuu tehokkus ja terveys.
Jättiroduilla ikävä kyllä tuo ikä jäänee lyhyemmäksi kuin useimmilla roduilla, mutta varmasti joka ikinen oman lemmikin kanssa vietetty vuosi on sen arvoinen <3
Väriltään haalea maanläheinen sävy valkoisin merkein.
En tiedä miksi, mutta vaaleat sävyt ovat vaan.. Ah, nam! Ja toinen ääripää on tämä monisävyinen sekamelska, semmoinen tosi villi harlekiini olisi hauska, mutta loppupeleissä ei niin minunlaiseni. Brindletkin menee, mutta juovikkaat värit sopivat mielestäni parhaiten staffeille, bulleille yms., joilla juovikas sävy korostaa upeaa ulkomuotoa 'varoittavasti'.
Silmät olisivat syvän tumman ruskeat, suuret ja ilmeikkäät. Minusta koirien silmät ovat joko tällaiset syvät tummat (Papulla) tai ruskeat (Caralla). Mitä tummempi sen  sulompi. Ja silmissäkin on tosi paljon eroja, jotkin mantelisilmät sopivat toisille mutta kyllä aina pentukatse suurilla nappisilmillä vangitsee parhaiten. En kyllä väitä etteivätkö haalemmankin sävyn omaavat koirat olisi upeita, joillekkin ne myös sopivat!
Korvat suuuuuuret, pystykorvat. Cara ja dumbokorvat ovat vieneet sydämeni.
Karva lyhyt, sieläkarvainen ja helppohoitoinen, sileäkarvaisuus johtaa myös siitä että olen kova ostelemaan vaatteita itselleni, ja tahtoisin tietysti pukea myös koiraani ;D Caran turkki on puolipitkää ja helppohoitoista, sileäkarvaisien ainoa huonopuoli taitaa olla pistelevät irtokarvat, mutta niitä ei sentään huomaa kuin tuntoaistein.
Mielestäni koiran sukupuolella ei ole merkitystä, kunhan luonne on sopiva ja koira kaikinpuolin terve ja iloinen :-)

Huomaa kyllä kuinka epärealistinen näkemys minulla on unelmieni koirasta, mikään koira ei varmastikaan ole terve syntymästään saakka, etteikö sitä kerran tai kaksi ekan parin vuoden aikana pitäisi kiikuttaa eläinlääkärillä. Isot lihaksikkaat koirat ovat usein muutenkin raskaita, ja vaativat paljon töitä terveydenhuollon ylläpitoon.

Alkukantaiset rodut houkuttelevat myös historiansa puolesta.

Olen listannut tähän vielä kuvin muutamia itseäni kiinnostavia rotuja, mahdollisia tulevaisuuden hankintoja ;) Eivät ole missään järjestyksessä.
Tunnistattekohan näitä jos en kerro mitä rotuja edustavat?












Toivottavasti postaus ei ollut kenenkään mielestä provosoiva, vaan mielenkiintoinen.
Tuonne kuviinkin kun on eksynyt rotuja, jotka eivät vastaa unelmieni koiraa mm. ulkonäöllisesti tai teveydentilansa vuoksi, mutta ovat silti yksiä suosikkejani!
Ainahan sitä haaveilla saa, ja haluaminen on halpaa.
Ja voi hellanlettas mitä koirakuvia google taas sylkeekään, tuitui <3

Olettehan muistaneet käydä osallistumassa Caran blogin kilpailuun jossa arvotaan osallistuneiden joululahja? Jos et niin tästä linkistä pääset osallistumaan!

Jouluisin terveisin,
Cara ja Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti