tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #16 Heppavahtina


Cara pääsi tänään heppavahtiin tallille. Kävin viskomassa kopukoille heinät tallinpitäjän visitoidessa Tampereella. Aamu valkeni vaikeasti yövuoron jälkeen ja silmät sirrillä, ilman aamukahvia lähdettiin autolla huristelemaan kohti Turkhautaa.

Minulla on tarkoitus opettaa Cara niin, että se ei saa tulla talliin eikä mennä tarhaan edes valvotusti, sallittu alue on autojen luona ja pihalla.
Tämä siksi että tallin tamma ei voi sietää koiria ja muutenkin on paljon miellyttävämpää työskennellä heppojen kanssa kun niiden omaa aluetta kunnioitetaan. Talli on kuitenkin hevosten koti.

Heppa tarhassa, koira kytkettynä rauhallisena pihalla - loistavaa!

Nappasin Caran sitten autolta ja kävelin sen kanssa taas vähän 'rajoja' pitkin jonka jälkeen haettiin hepoille heinät. Cara odotteli tyytyväisenä autossa heinien laiton ajan,


Kun hepoilla oli heinät purin koiran autosta ja lähdettiin siitä kylmilteen kävelemään pihaa ympäri. Kävelin Caran kanssa tallin ovelle, siitä pannuhuoneelle, sieltä navetan nurkalle joka sitten kierrettiin ja tultiin lantalan kautta takaisin autolle.


Stikke kuikuilee takana, Sonja valmiina tietysti
perä eellä tykittään tuholaista ja
koira vaan kuuntelee kun toiset saa mutustella :D

Hepat saivat syödä rauhassa kun käytiin kävelemässä läheisellä lammella. Sieltä löytyikin hyvä ulkoilureitti koiran kanssa ja nappailin parit kuvat. Matkaan kului noin tunti, ja mitä ihmettä me sieltä lammesta löydettiinkään?!







Ihana kirkas minilampi isomman vieressä <3

?!!

Ehkä hieman naurahdin

Mietin vain että miten joku on päässyt
kinttupolkuja pitkin tämmöisellä lammelle?!
Etsittiin näkyykö vedessä 'ketään' mutta
ei ainakaan uinut vastaan.. Tsiisus

Päästiin tallille takaisin ja heitin Caralle takin päälle ja tyttö autoon.
Siivoilin siinä karsinoita kun tallinpitäjä saapui paikalle Tampereen reissultaan. Hän tuli auttamaan kun olin saanut ekan karsinan siivottua ja ottanut jo Carankin siinä välissä pihalle odottelemaan Terhin tulevan moikkaamaan.
Cara haukkui Terhille iloisesti ja punki siinä samalla 'syvemmälle talliin'. Patistelin koiraa pois, vaikka Terhi totesi että hänelle on ihan ok että saa tulla. No mamille ei semmoine kelpaa joten koira takaisin oven suuhun odottamaan jos haluaa vielä meille seuraneitinä olla.
Kerroin Terhille että en tahdo että Cara tulee talliin oven suuta pidemmälle (Sonjan karsinan ovi on jo eiei alue) ja se ei missään tapauksessa saa mennä tarhaan. Tämä oli selkeä ja toivon että se myös pitää jatkossakin.

Tallityttö <3

Saatiin talli siivottua. Vein Caran taas autoon lämmittelemään ja saikin olla siellä niin kauan kunnes lähdettiin ajelemaan takaisin kotiin.

Toivottavasti Cara saisi tulla useimminkin tallille seuraneidiksi, ja oppisi pitämään etäisyyttä heppoihin sen verta että sen voi luottaa jäämään autolle ilman valvontaa :)
Onneksi ainakin Terhi tykkäsi Carasta, ja heposetkin näyttivät ihan tyytyväisiltä ruokailunsa lomassa!


Jouluisin terveisin,
Cara ja Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti