tiistai 15. lokakuuta 2013

Bye Bye raakaruoka, ainakin hetkeksi

Saatiinpahan tuomio tänään ell käynnillä ruokintaan liittyen

Caralla todettiin virtsakiteitä ja ei kuulemma sovi sitten millään mikään (tätä korostettiin mulle melko painoikkaasti) luonnonmukainenruokinta vaan nyt sitten Roayl Caninea ainakin niin kauan että saadaan kaksi kiteetöntä virtsanäytettä.
Ruokapussin lisäksi saatiin vielä Rheumocam -kipulääkettä, joka on yleisesti lihaskipulääke. Tämä ilmeisesti helpottamaan pissaamista..?

Oli aika vähällä etten purkahtanut itkuun kun kontrollin saatuamme mentiin odottelemaan papereiden kirjoittamista odotustilaan.
Cara on ollut pentulaatikosta asti raakaruokinnalla ja nyt pitäisi viikon sisällä pureskella nappulaa aamuin illoin ja vielä nameinakin kun mitään ylimääräistä ei saisi antaa. Hei haloo?! Tosi kiva treenata ku herkkuna saa vaan kuivia nappuloita..
Märkäruokaa ostettiin muutama purkki, saa laitettua edes kongiin jotain. Suosittelivat märkää palkaksikin mut oma mielipide on että aika hankala koostumuksensa takia.

Mä niin näen kuinka meidän likka prostetoi 'huonoa' ruokaa kohtaan vähintään sen viikon jälkeen kun tajuaa ettei lihaa tai kanaa enää tipukkaan joten ei huolta että menis lihoamaan yhtään sen enempää. Nytkin kun sais olla vähän enemmän massaa.

Oon tosi kiukkunen ja aijon kyllä selvittää voiko näihin struviittikiteisiin silti vaikuttaa luonnonmukaisella ruokinnalla. En meinaan aijo koiralle koko loppuelämäänsä mitään hikisiä nappuloita syöttää se on vissi!
Kasvattajalta saatiin jo positiivista palautetta että kyllä voi! Joten up yours tietämätön eläinlääkäri!
Tässä juuri tuhistaan mitä nyt aletaan neidille syöttään. Ilmeisesti nappulat nyt pitäis hävittää silti koiran napaan. Kuukauden päästä toivonmukaan saadaan annettua kiteettömät näytteet ja sitten palataan takas juurillemme. 
Takaisin raakaan siirtyessä: " Joka ruoalle c-vitamiinia, vähennetään luita, vältetään magnesiumin ja proteiinin saantia. Possun luut siis pois ja kanankoivet tai muu luuateria vain kolme kertaa viikossa. Kananmunan kuoret takaavat calsiumin, ne voi murskata ruoan sekaan muutaman kerran viikossa. " Kiitos Jaana!

Sori oon todella kriittinen siitä mitä itse syön ja mitä lemmikini syövät. On totta että ehkä noihin kiteisiin ei oikeasti auta muu kuin liuottava teollinenruoka ja ell sanoikin että sitten kun näytteet on puhtaat niin voi siirtyä takaisin raakaruokintaan mikäli niin tahtoo (muttei siis suositellut asiaa). Caran kasvattaja on kyllä niin huippu, tietää mistä puhuu ja osaa neuvoa asiaan kuuluvalla tavalla.
Eipähän tarvii enää mököttää.

Oon järin hämmästynyt muutenkin yleisesti siitä, että eläinlääkärit noin yleensäkin ovat niin raakaruokintaa vastaan ja jotkut jopa sangen tietämättömiä siitä. Caran kasvattaja kertoi että ell kuuluu vain muutama opintopiste ruokinnasta, ja teollisenruoan myynnistähän he saavat oman osuutensa joten ihmekös tuo. Ihmettelen silti, edelleen, yhä, ja jatkossakin..

Onko jollain lukijalla vastaavanlaisia kokemuksia?

2 kommenttia:

  1. Anopin käppänällä on viimeisen vuoden ollu noita struviittikiteitä, ja ressukka on joutunut vetelemään sitä Caninin Urinary-liuotusruokaa niiden huomaamisesta lähtien. Niiden avulla arvot saatiin taas normaaliksi, mutta parin kuukauden päästä kontrollissa niitä löytyi taas. Poika joutuu varmaan loppuikänsä syömään sitä mössöä :/
    Raakaruokinnasta noiden kanssa ei tosin sinällään oo kokemusta, koska sen normaali ruokavalio on ollu nappulaa ja lisäkkeitä..
    Voi Caraa, kurjaa :(
    Juoko Cara vettä miten paljon? Anopin koira on ainakin ollut aina tosi huono juomaan, ell oli kehoittanut laittamaan pikkaisen suolaa ruuan sekaan jotta se joisi enemmän..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa sapuskaa iskivät meille pussillisen, mutta ei siis aijota kuin tuo yksi pussi syöttää ja sitten antaa eka näyte ja sitte siirrytään takaisin raakaan ja annetaan toinen näyte.

      Meillä käppänällä (Papulla) on kanssa todettu joskus ihan virtsakivi epäilyjä et ei silleen oo ihan utopistinen juttu. Sillo annettiin kanssa pussilinen jotain pissatieapu ruokaa (hehe) ja käskettiin turvottaan nappulat, toisinkuin tän royalin ruoan kanssa.

      Tohon juomiseen en osaa sanoa oikein juuta tai jaata, Cara kun juo kerralla aina yhtä paljon ja aamulla ja illalla käy vesikupilla :D tarkkaa hommaa.

      Kääpiösnaguilla on sellainen rodunomainen piirre (kuulemma) etteivät juo paljoakaan. Vanhaa rouvaakin saanut tänä kesänä pakko juottaa kun oli taas niin kuumat kelit. Meillä on Papulle annetu vettä sellaisilla lääkeruiskuilla suoraan suuhun ku ei oikeasti juo muuten ite ku vähän illalla ennenku menee nukkumaan :/

      Poista