maanantai 11. toukokuuta 2015

EdesTÄ

NoDo valkku. Cara ollut aamulla 7 jo mummilassa ja ip oltiin juoksemassa 1km joka meni hyvin, kunnes omakotitalojen koirat pisti pasmat sekaisin eikä juoksusta tullut enää mitään.

Treeneissä meille oli tehty piiiitkä rata, jonne Minna oli laittanut 'vaihtoehtoja'. Suoritettiin
'pareittain' niin, että Cara ja belggari narttu tehtiin ALO,AVO ja MES luokkien kylttejä ja käppänä ja russeli vain radalle laitettuja ALO luokan.
Radalla tehtiin paljon puolen vaihtoja ja meille tuli uutena 'puolenvaihto edessä' sekä vastaavanlainen 'Puolenvaihto takana'. Hetki piti Minnan kanssa treenata tätä jotta tajusin itse miten tää kyltti toimii. Koira kun ei saa kieputella vaan se on nimenomaan ohjaava liikelle toiselle puolelle ja homma jatkuu. No Cara oppi tän kahden toiston jälkeen, sitten pitikin jo keksiä komento moiselle tehtävälle. Alkuun sanoin vahingossa 'Eteen', onneksi Cara on viisas ja seurasi käden liikettä eikä istahtanut.. Sitten mietin miten belggarille oltiin sanottu ja toistin heidän käyttämän käskyn 'Edestä'. Toimi!


Rata tuntui jatkuvan ja jatkuvan ja jatkuvan. Oli kuitenkin kivaa tehdä pitkästä aikaa kisapitkää rataa ja kun tehtävät oli sekoitettu molemmin puolin suoritettaviksi niin Carallekin teki todella hyvää!
Meillä palautetta tuli Caran 'jäykkyydestä' suorittaessa. Koira heijasti omnan jännitykseni niin, että radan suoritus vaikutti vähän sellaiselta pakonomaiselta ulkopuolisen silmin. 'Kehu ja rentoudu, kehu ja rentoudu..' Muuten koiralla on kova hinku tehdä töitä ja se näkyy. Nyt vaan pitäis oppia rauhoittumaan ja oikeasti muistaa kehua (ja palkata).

No toisella kiekalla meni jo huomattavasti letkeämmin kun aloin oikeasti miettiä että 'oonko mä vähän liian pikkutarkka'. Rallytokon periaate kun on että koiralla ja ohjaajalla on kivaa, joten miks mä koen että niiden suoritusten pitäis olla jotenkin pikkutarkasti suunniteltu? Ihan ylimääräistä energian tuhlausta, sen kun vois käyttää vaikka siihen että hymyilis siellä kylttien välissä tai muuta vastaavaa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti.

Muiden suorituksia seuraillessa keskityin lähinnä antamaan Caralle tauon ja se sai pörrätä maassa ja etsiä namien jämiä. Vähän koitettiin esinehakua mutta kenkiin se ei koske (ja hyvä niin, sen verta monet on penskana syönyt).

Kun kaikki oli suorittaneet radat kahdesti tehtiin taas 'pareittain' höntsäilyksi omasta mielestä vaikeita kylttejä. Minna tarkkaili vieressä ja antoi vinkkejä ja kommentoi. Me tehtiin mm. 'Puolen vaihtoa edestä' molemmille puolille. 'Puolen vaihto takana' '  Spiraali oikealle/vasemmalle' molemmilla puolilla seuraten sekä pyörähdyksiä.


Lopuksi tehtiin vielä kiva harjoitus kaikki neljä koirakkoa: Mentiin rinkiin ja koirat perusasentoon. Sitten vieruskaverin koira kierrettiin ilman omaa koiraa. Hetken tauko kun kaikki oli suorittaneet ja sitten jokainen yksitellen kiemurteli koira vasemmalla seuraten toisten koirien ohitse. Tosi hyvin meni kaikilla! Ja kivaa kun vähän tällaisiakin tehtäviä tehdään väliin.

Meillä on torstaina kisat ALO luokassa, pitäkääpä peukkuja ettei tolla apinalla ala juoksut ennen niitä, pahalta siis näyttää.. Turvottaa ja pissattaa ja ei jaksais kuunnella.

röh

2 kommenttia: