keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Välkyn korvaava kerta

Päästiin tiistain iltaryhmään suorittamaan viime kurssin puuttuva kerta. Olin ajatellut että jatkokurssi olisi sijoittunut samaan ajankohtaan kuin meidän kurssi oli, eli klo 18-19 mutta samat koirat ohjaajineen pällistelivät hallin ulkopuolella kun saavuimme ilta seitsemältä hallin edustalle. Lievä pettymys. Olisin tahtonut vähän ekstreemiä (lue: uusia tuttavuuksia).
Sisällä Sari oli jo koonnut meille radan. Ilmeisesti sama kuin alkeisryhmällä taottu.
Paikalla oli nyt koko sama ryhmä kuin aikaisemmin, pinseri poika Onni aloitti. Sitten ihme ja kumma Caran kaima collie Kara pääsi suorittamaan ja sitten oli meidän vuoro ennen nahkis collie Neroa.
Caran kanssa ei olla tehty yhtikäs mitään muuta kuin lenkkeilty viime keskiviikkoisten kisojen jälkeen, joten vauhtia oli vaikka muille jakaa. Selkä ilmoitti että ’olen jumissa vasemmalta puolelta’ joten kiriminen oli väistämätöntä. Hieman harmitti ettei rata tullut puhtaasti tehtyä, syystä että selkä kiukkuilee ja mama laiskotellut. Cara yritti kuitenkin parhaansa ja se on kuitenkin tärkeintä.
Ekat kiekat tehtiin nopea tempoiseen tahtiin, sitten juoksu vaihdettiin hitaaseen ja nyt Cara sai loistaa. Suorat liikkeet koiralta ja hitaasti reagoiva mamma. Pöh. Ja mä vakuutan, että Cara on ehdollistanut noita kylttejä! Taas Istu, maahan, kierä koiran ympäri Cara jotenkin ihmeellisesti huomasi että kyseessä on pitkän mallinen neliö kyltissä joten se tarkoittaa automaattisesti maahan. Voi kulta rakas kun siellä ylhäällä on istu myös! Samoin huomattiin Sarin kanssa että Maali kyltti sai aikaan kirimistä enemmän kuin kesken radan. Joten punainen tähti on nyt myös pahasta. Näille pitäisi nyt sitten alkaa takomaan jotain ihan muuta kuin sitä mitä kyltissä lukee, jottei mene ’automatiikan’ puolelle. Tässä totta kai myös vaarana että koira sitten automaattisesti tarjoaa jotain väärää esim. maali kyltillä manee maahan tai jotain muuta yhtä typerää. Jos nyt aluksi vain ohitettaisiin näitä J
Tunti kului ohi nopsaan. Suoritettiin neljä kertaa rata, vikalla kiekalla näin Sarin ilmeen että oli miettinyt jotain hankaloittamaan meidän suoritusta ja tulikin sitten häiriöksi kävelemään radalle. Eipä tuo koiran ryökäle paljoa leukaansa loksauttanut moisesta, tulipahan tehtyä puhdas rata vimosella kiekalla.
Loppuun vielämietteitä tulevista treeneistä: On ihan mukavaa päästä treenaamaan kisaavien ryhmään Hyvinkäälle.
Sari on todella hyvä ja mukava persoona, joka osaa myös neuvoa. Mutta kun se neuvo pitää oikein kaivamalla kaivaa irti hänestä. Se ei riitä että suoritetaan rata ja sitten kerrataan että ’no ihan hyvin meni huomasitko tän’ kun se pitäisi keskeyttää ja tehdä uudelleen. Niin mä sen tahdon menevän. Ei mua pelota että joku mun suoritusta kommentoi, tuollahan nimenomaan harjoitellaan.
Itseäni ei enää haittaa vaikka joku tulisi sanomaan päin naamaa että ’sun koiran liike on vino, tee näin että se menee suoraan’. Mä oikeastaan toivon, että joku tulisi mulle jotain kriittistä kommenttia antamaan ja neuvomaan. Valitettavasti Välkyn kurssilla sitä en saa. Kaiken olen siellä kuitenkin oppinut kahden vuoden aikana, alkeista tähän kyseiseen hetkeen, mutta nyt tahdotaan kehittyä jo lisää!
Kiitos Koirakoulu Välkylle, Sarille,
 Cara ja Jenni kiittää ja kumartaa! Syksyllä toivottavasti nähdään hakujen merkeissä!
Jos jotain kiinnostaa niin tekstiversiona vielä meidän takomat radat:

Lähtö – istu, maahan, kierrä koiran ympäri – käännös oikeaan – liikkeestä maahan – oikea täyskäännös –juosten – käännös vasempaan – normaali vauhti – istu - 270 oikeaan – Maali
Lähtö – istu, kierrä koiran ympäri – 270 vasempaan – liikkeestä maahan – oikea täyskäännös – hitaasti – käännös vasempaan – normaali vauhti – istu – 270 oikeaan - Maali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti