tiistai 30. joulukuuta 2014

Mi gorda bella

Cara kävi tänään EHEL vastaanotolla.

Paino noussut 2kk aikana n. 2kg mikä sätkähdytti kyllä kaikki aina omistajasta pieneläinhoitajaan. Caran 'normaali' elopaino on ollut 16kg, nyt paino vaaka vilkutti 18.2kg tietämillä.
Alkuperäinen syy klinikalle lähtöön oli kuitenkin apaattisuus ja Caran röhisevä kurkku ja turvonnut vatsa.

Omat syyni viedä koira tutkimuksiin oli epäilykseni nielu tai suolistoperäisestä tulehduksesta.
Tosin mitään tulehdusta ei nielun, suoliston, tai muutenkaan siis löytynyt,
vaan selkeä valeraskaus joka oireili niin, että jokaisesta nisästä oikein turskahteli maitoa..!
              Voi herttinen sentään ja me pallopäät vaan kiukutellaan kun juoksuja ei kuulu, no ne on menneet jo! Ilmeisesti juoksut on olleet 'hiljaiset' ja siksi me emme niitä ole tajunneet. Eli on saattanut tiputtaa, mutta niin niukasti että sitä ei ihmissilmä havaitsekaan.
Papa näyte oli puhdas, samoin pieni verenkuva. Lämpöä koiralla 38,5 joka sekin normaali. Kyllä noi elikot osaa vaan olla..
Lisäksi tuo hormoonipöhö ja lievä ylipaino varmasti saavat koiran vain makaamaan, pelkäsin että sillä on selkä mennyt nyt lopullisesti kaikista venyttelyistä yms huolimatta.

Eläinlääkäri Kajsa kävi vielä Caran selän ja niskan läpi, ei tuntunut kipuja, ei aristellut ja lihakset tuntuivat hyviltä - huh. Jatketaan siis venyttelyjä ja lisäksi saatiin lupa että voidaan käyttää arnikaa pitkien lenkkien ja erityisesti treenien jälkeen :)


Galastrop -kuuri, 1,7ml ruokaan kerran päivässä kuuden päivän ajan pitäisi viedä oireet mennessään. Juttelin pitkän tovin ell kanssa lääkkeestä ja sen vaikutuksista, oon ollut niin skeptinen kyseisen lääkkeen suhteen. Hän kyllä vannoi lääkkeen nimeen ja sovittiin että jos mielestäni vähänkään tuntuu että lääke ajaa koiraa huonompaan kuntoon, niin tullaan takaisin näytille ja suunnitellaan toisenlaiset lääkkeet.
Lisäksi kuntoilla pitäisi tuplasti enemmän ja ruoka pudotetaan puoleen, jotta paino lähtisi laskemaan. Nyt onneksi on tullut sen verta lunta että hangessa kahlaaminen onnistuu ja siitähän Cara tykkää ihan mielettömästi!


Nyt pitkien päikkyjen jälkeen onkin hyvä lähteä tuonne tuiskuun tarpomaan. isännällä puhkesi rengas autosta ja sai sen ajettua lähikaupan pihaan, taidetaanpa kurvailla itsekin sinnepäin.

Huomenna on vuoden vaihde ja me ollaan varmaan ihan vain kotosalla,
Cara ei saa kyllä tänä vuonna uudenvuoden nakkeja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti