sunnuntai 31. elokuuta 2014

Vihreää ruokaa

Ruokapostaus pitkästä aikaa!
Halusin näyttää miten meillä tehdään vihreää pakkaseen + muutamia ainesosia joita koirani syö.

Cara saa nykyään melko pitkälti (ainakin 97%) raakaa ja nyt innostuin kyhäämään vihreää varastoon ennen lomani loppua. Vihreitä on kauhean likaista tehdä, siksi yleensä ostan ainesosia paljon kerralla ja miksailen mielin määrin ja säilön sitten pakastuspusseissa pakkaseen, joita sitten sulatellaan ja syödään vähintään joka toinen päivä aamuruoan seassa. Näin saadaan vitskut ja kuidut mukaan ruokaan.

Huom! Kuvat on isoja, älkää vaivautuko avaamaan omiin uusiin ikkunoihin (terv. laiska photoshoppaaja)




Naminami! Ylhäällä muutamia ruoka-aineita joita useimmiten käytän. Omia suosikkeja on erityisesti tummat salaatit (esim. Romaine), porkkana, tomaatti, kurkku
Koitan pitää Caran vihannekset monipuolisina jotta vitskuja jamuita saisi mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Vähän samaa hommaa ihmisten raakaruoan kanssa. Itse vetelin alku kesän vihersmoothieita ja marjaisempiakin ja kyllä huomas että niissäkin monipuolisuus oli plussaa, kunhan pitää sisällöt simppeleinä!

Blenderinä meillä Philipsin joku kesällä ostettu 60eur vekotin jolla saa pakastetutkin hienon hienoksi murskattua. Ostin koneen ensisijaisesti omiin juomiini joita sekoittelin tosiaan alku kesästä.

Koiran mössöt sekoitan 2-3dl vettä, riippuen paljonko tavaraa sekoitetaan keskenään ja kuinka löysää mössöstä tahdon. Näillä miksereillä ei kyllä mössöistä voi puhua. Siihen tarvitsisi joko monitoimikoneen tai survottimen josta saisi sitten mehua erikseen..



Pakastuksessa käytän usein muovirasioita ja pakastuspusseja, joihin meillä säilötään myös lihaa yms.

Sitten itse asiaan:




Aika perus tomaatti hässäkkä. Ekaa kertaa hyviä kokemuksia lukeneena päätin käyttää melko moneen mössöön tällä kertaa lehtiselleriä. Kovin tuli vaalea kokonaisuus, uskon kuitenkin että menee kaupaksi.




Ihanaa porkkanaa! Maistoin tätä itse, olisi voinut toimia ilman valkosipulia :D Valkosipulia olen joskus syöttänyt Caralle myös ihan vaan nappulan kanssa mahd pieneksi silputtuna. Pitää hyvin öttiäiset yms. loitolla ja uskokaa tai älkää raikastaa suuta!




 Kunnon viherpommi. Pinaatti on oiva raudan ja c-vitamiinin lähde niin ihmisillä kuin eläimilläkin. Pinaattia voi ostaa joko tuoreena ruukussa tai pussissa kaupan vihanneshyllyltä, itse ostin tällä kertaa hienonnettua pakkasesta, sen verta oli hyvä hinta! Tuoretta ostin myös marsuille aikanaan.




Viimeiseksi kokeilin heittää jämät samaan blenderiin. Tästä tuli tosi sellaista vahvaa. Maistettiin avon kanssa, sanoi että lehtiselleri on muutenkin jo tosi vahvan makuista, ja mä hullu laitoin sinne vielä valkosipulia! Mutta ei tää mun mielestä pahaa ollut, vahvan tuoksuinen lähinnä. Tän syötän varmaan Caralle seuraavaksi, meillä mettälenkit kuitenkin yleistyneet niin paljon varsinkin nyt juoksujen alla.


Kaikki koossa. Pussitin ja heitin yön yli pakkaseen.

Sitten vähän marjaisempaa:




Naminaminami! Oon silti edelleenkin skeptinen banaanin suhteen koiran ruokinnassa, en ehkä vain ole lukenut siitä tarpeeksi.. Nylyään kun sitrushedelmiäkin syötetään! Ehkä nää on tämmöisiä marsun omistajan kauhun hetkiä, onneks koiran vatsa kestää vähän paremmin..




Huomasin hernepussiin jääneen vielä tavaraa, ja tiedän, että se ei meillä kulu mihinkään. Joten miksen tekisi tämmöistä hapantasuolaista mixiä? Hauskalle se ainakin haisi, maistaa en uskaltanut kun puolukat ei kuulu tohon omaan herkkulistaan, paitsi tuoreina metsästä ;)




Ostin kaksi kuningatar mixiä, yhden itselle, toisen koiralle. Näihin lisäsin vielä mustikkaa. Pusseista tein hieman pienempiä siinä toivossa, etten syöttäisi pelkkää marjaa koiralle pitkää aikaa.


Marjaisat vielä koossa.

Odottelen että päästään keräämään omenoita mummin puista! Ne pitää kyllä äkkiä tuhota, muuten kissalla alkaa oleen kurjat oltavat kun banskukärpäset 'kiusaavat'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti