perjantai 10. toukokuuta 2013

Rallya, rallya, kontaktia..

Olin niin innoissani kevään ekoista mätsäreistä ja PYH missään olla vieläkään keretty piipahtaan. Osasyynä emännän yllätykselliset yövuorot. Ei vaan viittis jäädä valvoon ku eka olet ollut 9 tuntia töissä yön yli.

Mutta itse asiaan.. Eilen alkoi rallytottis Hyvinkäällä. Ryhmässä meitä on edelliseltä kurssilta meidän lisäksi collie poitsu Kara ja emäntänsä, nuori lajiin tutustuva cavalier narttu emäntänsä kanssa ja ilmeisesti muitakin mutteivat olleet paikalla.



Radalla oli ihan perus kylttejä, cavalier tytsyllä kun oli ihan eka kerta ja collie kaiman kanssa haluavat käsitellä vain perusteita.
Tehtiinkin Caran kanssa rataa muiden kanssa mutta jatkettiin maalin jälkeen muutamalla muulla tempulla ohjaajan johdolla. Väliajalla laitettiin pystyyn muutamat tötsät ja harjoiteltiin Caran kanssa spiraalia ja pujottelua eri tempoissa eri puolilta.

Meillä ongelmana on nyt tuo kontakti. Muuton jälkeen koitettu treenailla mutta ajatusmaailma koiralla jossain ihan muualla kuin rasteissa..? Kevät?
Eka rata menikin ihan vaan juostessa ja hyssytellessä, mutta rauhoittuipa kummasti kun saatiin tötsiä kierrettyä pariin otteeseen.
Eniten harmittaa kun kontakti on sitä että "sitten kun itseä kiinnostaa" fiiliksellä etenevää. Tarvii vaan lyhentää seuraamisia ja vaihtoehtoisesti myös pidentää.

Meillä on onneksi niin hyvä vetäjä, että odotetaan innoissamme ensi viikon kisoja. Sari osaa kertoa miten kannattaa lähestyä oman koiran kanssa rasteja, neuvoo jos jokin on mennyt huonommin niin selkeästi ja eri näkökulmista ja muutenkin treenit on niin yksilökohtaisia. Tykkään!

Viime yönä sain tulostettua ALO -luokan kyltit, niiden ohjeistukset ja muutamat radat tältä vuodelta. Nyt pitäis vähän alkaa askartelemaan kylttejä huomiseksi et pääsee treenaamaan isännän avustuksella.
Löysin biltemasta sellaisia kirjastoppareita jotka olis ollu tarpeeks vahvoja pitään kontaktimuovilla päällystetyt kyltit pystyssä, mutta olipa niillä hintaa - 4,99e/2kpl, jäivät sitten hyllyyn. Ikena pahvi raatoja meillä on yks huone täynnä, sieltäpä sitten leikkelemään ja kiviähän tuolta pihalta löytää aina.

Ja kisakirjekin oli tullut sähköpostiin! La 11.05. klo 8.00 pitäisi sitten olla Erkylän koululla tekemässä meidän tytölle kisakirjaa, ja 9.30 alkaa rataan tutustuminen! Ihan huisia, jännittää vaan niin että malttaakohan siellä paikan päällä muuta kuin panikoida :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti