torstai 28. helmikuuta 2013

Rally 28.02. uudessa ryhmässä

Noniin nyt on taas korkattu Hyvinkään rally kurssi!
Sama vetäjä mutta aivan uusi paikka. Kurssipaikkana oli Hyvinkään koirapäiväkoti Haukkuset, jonka omistajan juttusille pääsinkin heti kun kurvattiin pihalle. Oikein mukava ihminen, ja oli heti kun päästiin sisälle kehumassa Caraa ja pyysi päästämään tytyn vapaaksi jotta saa haistella paikkoja itsenäisesti. Ei tullut kyllä ekana itselle mieleen mutta..  Hyvä jos jollekkin edes!
                                  Tutustuttiin sitten ensin rakennukseen, Cara vapaana ja minä ihmettelen suu auki paikkoja. Ensi kerralla voisin ottaa parit kuvat, niin positiivinen yllätys yritys kokonaisuudessaan.
Päiväkodin vetäjä kehui Caraa, oli niin reipas. Suurin osa koirista kuulemma kävelee maatamyöden ja häntä koipien välissä kun tulevat paikalle ensi kertaa: niin paljon hajuja ja häiriötekijöitä.

Tästä linkki koirapäiväkoti Haukkuset sivuille!

Sitten saapuivatkin jo kurssikaverit!
Ensimmäisenä jumalattoman kokoinen suursnautseri uros omistajansa kanssa, sitten meille jo tuttu kurssikaveri edelliseltä rallytoko -kursseilta toisen koiransa kanssa (Caran kurssikaveri Ade tuli tällä kertaa vain kuuntelu oppilaaksi, hihnan päässä omistajalla oli uusin tulokas Saga) ja kaiken huipuksi pitkäkarvainen collie narttu nimeltä Cara....
              Onneksi meidän neito ei välittänyt oman nimensä kuulemisesta kuin alussa, sillä collie oli todella epävarma ja huusi kuin palosireeni ja omistaja koitti "rauhoitella tätä" naksulla, samalla kiskoen joka suuntaan hihnassa ja antamalla haistella toisia koiria (hohhoijakkaa sanon minä, naksu on hyvä koiran rauhoittamiseen vain silloin kun koira tutustuu uuteen paikkaan rauhallisesti, ei ulvoen ja kiskoen ympäriinsä - edellyttäen tietysti että koira ON EHDOLLISTETTU naksulle).......
              Meidän Cara päätti sitten haukkua kyseisen tulijan muitta mukisematta. Vissiin komensi vain toista rauhoittumaan.. Ehkä eniten kuitenkin häiritsi naksun käyttö. En kuitenkaan jaksanut päteä että lopettaisi.
En ole ihan varma tästä naksutin käytännöstä, että saako niitä pitää tämmöisillä kursseilla edes mukana? Itse en käyttäisi kuin kotona treenatessa.. Niinkuin käytänkin.

Kaikkien suorittama rata

Sama mukava vetäjä saapui matti myöhäisenä ja muisti ihme kyllä meidät hyvin! Kyseli kuulumisia ja mitä ollaan tehty nyt alkuvuodesta.
Kerroin että ollaan tähtäämässä toukokuussa ekoihin ALO luokan kisoihin, että haluttais santsata nyt sinne tällä kurssilla. Ja jos sais jotain kylttejä väliin mitä on muissakin luokassa, ihan vain virkistykseksi. ALO on niin tylsää samaa jauhamista..

Oli ihan kiva aloittaa kurssi keskustelemalla vetäjän kanssa, joka lupasi auttaa kisa "valmennuksessa" parhaansa mukaan, soveltaen myös muiden luokkien kylttejä aina väliin. Kivaa varmasti muillekkin kurssilaisille, ryhmässä kun oli tosiaan arkitottelevaisuuskurssin käyneitä eikä rallysta mitään tietoisia. Mutta onhan tää nyt nimenomaan sitä agi/koiratanssi/toko pohjaista harrastamista.
                        Ja kun tilakin oli todella pieni niin me vain istuttiin odotteluajat niissä hoitokoirien "häkeissä" ovet suljettuina ja verhot kiinni kun kurssikavereita tuppas kiinnostaan enemmän toisten tuoksut kuin ne namit emäntien käsissä.
                       Cara kyllä rauhottui, eikä todellakaan välittänyt muista koirista häkeissä tai eteisessä treenailemassa, joten saatiin kaikki tehot irti tuohon 60 minuuttiin. Saatiin onneksi treenata vuoron perään eteisen käytävällä yksisteen seuraamista ja katsekontaktia, jotta mielenkiinto pysyi yllä. Oli ne häkit loppupeleissä aika levottoman oloiset.

Caran "räätälöity" -rata
Meidän vetäjä on onneksi tosi kiva, ja laittoi meille ihan omia kylttejäkin radalle, jotta saatiin vähän hankaloitettua/virkistettyä kun rata meni niin nopeasti läpi noilla perus istu-eteen-seuraa-270 -tehtävillä.
                Uutena meille tuli sitten istu-seiso-istu -kyltti, jota en ole ikinä Caran kanssa tehnyt. Ensin ohjaajamme neuvoi, miten kannattaa pätkittää, jotta namin saa mahdollisimman nopeasti pois ja koira tekee vain eleestä tai käskystä seisomaan nousemisen.
              Jokseenkin Cara ymmärsi, mutta namin avulla joka kerta.. Pitänee keksiä taas joku hieno käsky ylösnousulle (oisko "jeesus" mitään? ei vaan.. miten niin kohta 20 tuntia hereillä ollut?)
Sitä treenataan nyt kun on saatu koira eteen-(istu)-edestä vasemmalle -kyltti sovellettua käskyllä "Do" ja eteen-(istu)-edestä oikealle -kyltti käskyllä "Re"
Kuka arvaa mistä tämmöiset lyhkäiset käskyt ovat tulleet? ;) vinkkinä että niitä on vielä 5kpl lisää

Nyt vaan kotitreeniä ensi torstaille! Ensi viikolla tosin ollaan (mikäli säät sallii) ulkona jäähallin parkissa. Tilaa olis vähän enemmän tehdä rataa ja jos koirat ei ulisis ja kuuntelisivatkin pihalla paremmin, helpottas paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti